Thee zetten

Wanneer je een kopje kruidenthee zet, kook het water en laat het twee minuten afkoelen. Het water mag niet warmer zijn dan 80 graden voordat je het in je kopje of pot giet. Kruiden zijn namelijk niet dol op kokend heet water en kunnen hierdoor hun werking verliezen.

Gebruik 1 goedgevulde theelepel kruiden per kop, dat geeft de kruiden de ruimte om hun kleuren, geuren en smaken te kunnen afgeven aan het water.

Gebruik een thee ei of een papieren theefilter.

Laat de kruiden ongeveer 10 minuten trekken (tot de thee op drinktemperatuur is) en vergeet je kopje niet af te dekken tijdens het trekken. Zo kunnen de etherische oliën niet ontsnappen en daarbij smaakt je thee dan het allerlekkerste.

Als de thee op drinktemperatuur is haal je de deksel van je kopje. Zorg ervoor dat je de condensdruppeltjes die aan de onderkant van je deksel zitten terug laat lopen in je kopje. Hierin zitten de etherische oliën.

Neem tijd om je kop kruidenthee bewust en in rust te drinken.

Lees het etiket goed hoe vaak per dag en het aantal dagen achter elkaar dat je de thee mag/kan drinken.